Pages of Márta Baranyai

Pages of Márta Baranyai

We have 22 guests online
Életfa / Világfa
There are no translations available.

- Az Életfa, vagy más néven Világfa képzete minden nagy kultúrában megtalálható, és az indoeurópai népek körében általánosan ismeretes.

„Minden növényi ábrázolás közül az Életfa / Világfa a legösszetettebb és legegyetemesebb jelentésű.

- Utal életre és halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra. Az Életfa hitvilágát a magyar népmesék őrzik: az ÚT, amelyen a mesehős az égbe, vagy az alvilágba jut.”

„Az ősi kultúrákban a magasra növő fa jelképezte a föld ég felé törő életerőit, a földi élet Isten közelségébe törekvő vágyait és hajtásait. Mélyre nyúló gyökereivel viszont a föld alatti világgal való kapcsolatokat idézte fel.

- A fa törzsével - ágaival - gyökereivel az égi - a földi, - a föld alatti világgal való kapcsolatkialakítást, a fa világszinteket összekötő jelképes jelentését szimbolizálja.

- A fákat szentként tisztelték a kelták is, mivel ők adtak élelmet, védelmet és energiát az embereknek. Az Életfa az élet bőségét jelképezi, melyben minden nap részesülhetünk. Az Életfa egy híd mely összeköti a múltat és a jövőt, a jelen életünket és a következő életeinket, az eget és a földet.

Amulettként hatása:

Az Életfa egy hatékony védő talizmán. Energetizáló hatással is bír, ezért érdemes viselni munka közben, vizsgákra készüléskor, hogy nem merüljünk ki teljesen. Ez a medál erőt ad ahhoz is, hogy harcolni tudjunk a céljainkért, és meg tudjuk védeni azokat, akiket szeretünk.

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack